Sobre el bloc

L’edifici del carrer dels Salvador número 14 és el reflex d’un barri en transformació, d’una manera de viure i d’una manera de veure el món; i alhora en sí mateix, una crítica social; ja que els seus habitants, estant com estan fora de tota ortodòxia, fan gala dels valors més importants: honestedat, generositat i fidelitat.

Categories

Paraules clau

Civilis XAL documental

PERSONATGES


Al meu pis descansa un sofà petit, però còmode que em van regalar els meus veïns del 5è 4a, el Fran i l'Almidez. Acabava d'instal.lar-me, tan sols havíem compartit un parell de somriures a l’escala i un dia van trucar a la porta i era l'Almidez: - ¿Quieres un sofà?- estava embarassada del seu primer fill, i ho deia sense cap condescendència, no esperava ni que li donés les gràcies.

Per mi va ser absolutament sorprenent, després de viure 8 anys a l'Eixample, convertir-me en alguna cosa més que un número i una silueta al ascensor (potser perquè aquí no hi ha ascensor) era estrany. Així que el vaig acceptar i quan va néixer el Marc els vaig portar un detall, sentint-me fora de lloc i alhora agraïda de trobar per primera vegada persones en una escala de Barcelona.

L'Almidez és de República Dominicana, fa més de 10 anys que viu a Barcelona i sempre ho ha fet al Raval o al Poble Sec. Té 29 anys, va deixar els estudis universitaris per fer diners aquí. Ha treballat (i treballa) com a cambrera, cambrera d'habitacions o el que calgui. Fa 6 anys que viu amb el Fran.

El Fran ha donat moltes voltes per Catalunya i fora d’ella, però ara ja fa molts anys que viu al Raval. Ell és un dels danys col.laterals de la crisi econòmica: está a l’atur, i ara es dedica dia rera dia a cuidar del seu fill Marc, amb tot l’amor i la poca paciència. Però més enllà de l’evident crítica social que desprèn la seva situació, és un bon “tio”.


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl