Sobre el bloc

L’edifici del carrer dels Salvador número 14 és el reflex d’un barri en transformació, d’una manera de viure i d’una manera de veure el món; i alhora en sí mateix, una crítica social; ja que els seus habitants, estant com estan fora de tota ortodòxia, fan gala dels valors més importants: honestedat, generositat i fidelitat.

Categories

Paraules clau

Civilis XAL documental

10/05/2010

Capítol 2

El que més m’agrada de l’edifici on visc és la simpatia amb la que es tracten els veïns. Durant setmanes vaig estar pensant com ho podia fer per plasmar aquesta manera de viure el dia a dia. I no hi havia una altra opció… L’única manera de retratar-ho era posant-me a gravar a l’escala.

Em va costar molt decidir-me, em feia vergonya i por… “I què diran? S’enfadaran?” Però no és més valent qui no té pors, sinó qui s’enfronta a elles i ho vaig fer. Vaig agafar la cadira, la càmera, el micro i un llibre i em vaig asseure a l’entrada a esperar que passessin.

La Bea, per exemple, hi passa amb la Muna, la seva gossa. Es para, em mira i em diu: “¡Hola! ¿Tengo que decir algo o paso y ya está?”, “¡Haz lo que quieras, es tu casa!” i em poso a riure. La Bea sempre està pendent de fer el que s’ha de fer, de com em pot ajudar a mi i als altres i fer-nos la vida una mica més fàcil.

L’Antonio en canvi ni s’adona de la meva presència, està tan pendent del seu món interior que les influències externes no l’alteren en el seu pas.


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl