Sobre el bloc

L’edifici del carrer dels Salvador número 14 és el reflex d’un barri en transformació, d’una manera de viure i d’una manera de veure el món; i alhora en sí mateix, una crítica social; ja que els seus habitants, estant com estan fora de tota ortodòxia, fan gala dels valors més importants: honestedat, generositat i fidelitat.

Categories

Paraules clau

Civilis XAL documental

24/05/2010

Capítol 4

De petita tenia dues gates, la Taca i la Tina, un gos, el Dancing i una tortuga que apareixia cada primavera, fins que va deixar d’aparèixer. Ara ja fa molts anys que no tinc cap animal de companyia, quan comences a moure’t per aquí i per allà sense casa fixe i sense saber a on seràs l’any que ve, tenir un animal fa una mica de mandra.

En canvi, a la meva escala no hi falten gats o gossos, i sovint aquests animals són l’excusa per crear entre els veïns llaços, rutines, amistats que sense voler acaben per anar més enllà.

El Fran i la Bea fa 13 anys que es coneixen gràcies a les seves gosses, i arrel d’això van compartir pis durant un temps. Ara són veïns i mantenen la rutina de baixar cada tarda a passajar-les mentre es posen al dia.

La Patufa, la gata de la Pepi és més esquerpa, però quan veu la gossa del Julio sembla que estigui enamorada. Però sobretot, la Patufa és la millor companyia de la Pepi, companyes de pis durant més de 10 anys, es cuiden mútuament en la vellesa.

Així doncs, com en la mateixa vida real, els animals es converteixen en excusa per acostar-me més als meus veïns, per crear els meus llaços, les meves rutines i consolidar les amistats que cada vegada van més lluny.


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl